söndag 9 februari 2014

Welcome, I'll be your host - Del 2

Ytterligare ett projekt kan numer betraktas som avslutat. Er ödmjuke skribent har således byggt en någotsånär stabil hosting-station för Lazer Tag Team Ops med hjälp av ett Arduino-kort, några billiga komponenter, samt en topz-plastlåda som behållare. Skåda, detta teknikens under!
Elektronisk skönhet i dess renaste form, utan tvekan. Jag har inte testat räckvidden på den än, men kan så här långt bekräfta att den fungerar på någon meters avstånd åtminstone. USB-kabeln kopplas in i datorn, varpå jag kan använda mjukvaran från Lazer Swarm för att synkronisera Lazer Tag Team Ops-vapnen.
Programmet är fortfarande i ett beta-stadium, så alla spellägen fungerar inte än, men jag håller tummarna för att killen som ligger bakom det fortsätter att utveckla det, eftersom undertecknads kunskaper i programmering inte är särdeles imponerande. Huvudsaken är dock att jag slutligen fått det förbaskade vidundret att fungera, och kan börja fokusera på att bygga bössor igen.
Programmet har en hel del trevliga funktioner, som att kunna spara olika inställningar för spellägena, namnge deltagande spelare och visa överskådliga spelresultat, funktioner som är ytterst lämpliga om man vill köra någon form av turnéring. Nedan följer en liten uppvisning av hur den fungerar, med såväl hosting som resultatvisning efteråt.


Snajdigt värre, eller hur? Andra goda nyheter är att den gode doktorn till slut även lyckats lägga vantarna på vad han tror är ett lämpligt skal för nästa bössprojekt, nämligen en Nerf RapidStrike. Givetvis inte i originalfärg, det vore ju nästintill skamligt. Särskilt när man med lite kärlek kan få den att se ut så här. Om man har färdighet. Vilket undertecknad visserligen inte har. Men som det här inlägget, liksom det förra, bevisar, så utgör det inget hinder i slutändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar