måndag 10 februari 2014

Långdistanslaserbössan - Del 1: Med en trög start kommer man kort

Undertecknad har således inlett nästa bössbygge, och den här gången var tanken att dokumentera det hela från dag 1. Dessvärre kom jag inte särdeles långt, eftersom jag stötte på patrull redan från början.
Planen är att använda det undre geväret (Nerf Rapidstrike) som skal för hela kalaset, samt att använda linsen samt eventuella övriga slaktrester av värde från den övre pistolen (Laser Challenge Virtual Paintball, som för övrigt lanserades med "No Pain, No Stain" som slogan - sug på den karamellen ett tag), tillsammans med elektroniken från en Lazer Tag IRT-2X, mer känd som en Drone.

Kvällens delmål var således att helt sonika öppna upp Laser Challenge-puffran och plocka ut innanmätet, samt att sedan öppna Nerf-geväret och spana in läget. Lätt som en plätt, med andra ord. Jo tjena.
Det visar sig att pistolen är, genom genialisk konstruktion, nästintill omöjlig att öppna. Resultatet blir således att undertecknad går loss på den med avbitartången likt en rysk gangster på ett kidnappningsoffer, och knipsar upp hela eländet. Det hela tar givetvis på tok för lång tid för att den gode doktorn ska tycka att det är roligt att fortsätta arbeta med åbäket ikväll.

Till slut är dock leksaksmotsvarigheten till Fort Knox penetrerad, och undertecknad kan sålla bland de saftiga inälvorna likt flockens alfa-hanne efter tycke och smak. Efter noggrant övervägande blir resultatet följande:
En lins med tillhörande hållare, en högtalare, samt några spexiga tryckknappar. Uppgifterna om 360 meters räckvidd gör säkrast i att stämma, annars har någon snart en jävligt upprörd och jävligt svettig doktor på halsen. Nåväl, då återstår bara att öppna upp Nerf-puffran. Lätt som en plätt. ... Icke!

Det visar sig givetvis att varenda skruvjävel i bössjäveln sitter skitjävla hårt och är mjukare än Christopher Robins kollektiva vänskapskrets, med resultatet att 4 av 5 provade blir nednötta på mindre än en millisekund, varpå undertecknad överväger att på allvar ge upp för kvällen. Ger upp gör er ödmjuke skribent dock inte förrän han bestämt sig för att söka råd via Google, och gjort kardinalmisstaget att söka på "mjuk skruv hårt". Fast på engelska. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar