lördag 6 september 2014

Kultursidorna med Doktor L

Telepatiska ungdomar, storbystade tvillinglönnmördare från SS och osaliga odöda korsriddare; det låter ju trots allt som ett koncept som är nästintill omöjligt att misslyckas med, inte sant? För den som undrar så fick alltså undertecknad till slut arslet ur vagnen och såg den rysk-japanska animerade filmen First Squad - The Moment of Truth.

Lyckades den då göra något av den fantastiska premissen? De som är bekanta med er ödmjuke skribents smak bör ju veta vid det här laget att allt som innehåller ockulta nazister brukar få bära Doktor Lasers kvalitetsstämpel. Tyvärr blir First Squad utan sagda stämpel.

Filmen är förvisso inte rakt ut usel, den är bara totalt intetsägande. Karaktärerna är så träiga att hippies kommer vilja kedja fast sig vid dem när de ser filmen, och berättarmässigt ligger den på ett barnprograms nivå, vilket är lite underligt då innehållet tyder på att den riktar sig till en publik som åtminstone är gammal nog att få bestämma vilka kläder de ska ta på sig på morgonen.

Några snygga actionscener, ett schysst koncept och det faktum att den är under en timme lång är vad som räddar den från att bli ett fullkomligt snarkparty. Jag är inte arg. Jag är besviken.

För den som trots allt är nyfiken på eländet så kan ni spana in trailern på Youtube, själv håller jag mig till Hellboy, Indiana Jones och Hellsing Ultimate när jag vill se skurkaktiga nationalsocialister med nekromantiska tendenser i fortsättningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar