lördag 20 september 2014

Framtidsplanen för framtidslasern

Vi fortsätter på det förra inläggets tema, nämligen framtiden. Den här gången är det dock Doktor Lasers laserframtid som står på agendan. I en tidigare post har undertecknad ju kontemplerat huruvida det är dags att göra sig av med Team Ops-grejorna och uppgradera till en mindre uppsättning Skirmos-godsaker istället, eftersom det sannolikt inte lär ske några större lasermatcher inom den närmaste tiden. Arsenalen är ju dessutom tämligen skrymmande och svår att frakta omkring vid spel på annan ort.

Den gode doktorn har således lagt pannan i djupa veck, och sagt "fuck it" så här långt. Arsenalen får vara kvar tills vidare. Skirmos är snordyrt, och de moddade prylarna är på tok för häftiga för att göra sig av med. Möjligtvis blir det dock så att jag försöker sälja av delar av arsenalen för att minska på storleken, samt för att göra mig av med frestelsen att bygga ännu fler suspekta monstrositeter. Exempelvis är nog 8 stycken feta Master blasters lite väl många, när man har i åtanke att jag har 5 st andra helt hemmabyggda bössor samtidigt - det är ju föga troligt att jag lyckas få ihop ett spel med över 10 pers, så att säga.

Men även om jag säljer av en del gevär, så är ju fortfarande återstående puffror ganska tunga att släpa omkring på. Vad är då lösningen för spel utanför mitt direkta närområde? Tillåt mig att presentera grab'n'go-boxen!

Jag hade först köpt in ett gäng av de nyare generationerna Lazer Tag-puffror för att stoppa in i andra skal, exempelvis för Halo plasmageväret (någon stackars pistol kommer att få sätta livet till för det framöver, men inte de här), men insåg efteråt att det är en bättre idé att spara ett fåtal sådana för mer mobila matcher.

Visst, jag har inte gjort några försök att installera portar för externa sensorer på dem, och lär inte göra det heller - men det har ju bevisligen fungerat bra att spela utan sådana tidigare också. Fördelen med ett paket av Phoenix LTX- och Lazer Tag Augmented Reality-pistoler är, förutom det uppenbara i att de är lätta att frakta omkring, att man blixtsnabbt kan dra igång matcher med olika lag utan att behöva gå igenom någon hosting-process. Det är med andra ord busenkelt att åka iväg till valfri stad, dricka sig snorfull på absint, dra igång några lasermatcher och vakna upp under en parkbänk med vrickad fot och en laserpistol innanför byxorna. Ett plus är ju dessutom att de fortfarande är fullt kompatibla med de gamla grejorna, så vill man nu köra fetspel med de moddade prylarna så är det fullt möjligt.

Det var allt för den här gången. Avslutningsvis säger jag auf Wiedersehen, och hojta till om ni vill ha stryk i Lazer Tag!

1 kommentar:

  1. "Det är med andra ord busenkelt att åka iväg till valfri stad, dricka sig snorfull på absint, dra igång några lasermatcher och vakna upp under en parkbänk med vrickad fot och en laserpistol innanför byxorna." Fantastiskt att man alltid kan gå in här och få lite mer hopp om livet och mänskligheten i och med herrns finurliga formuleringar! E-tuna-laser snart for i helvede!!!

    SvaraRadera