tisdag 9 juli 2013

Planerade pew-pew-projekt phör phaserfjantar

För en tid sedan lades en beställning på ett set med komponenter till ett lite mer avancerat Laser Tag-system, eftersom undertecknad länge gått i tankarna på att bygga ihop en egen bysse som fungerar tillsammans med Milestag. För den oinvigde så är Milestag ett populärt system bland klubbar och hobbyentusiaster som sysslar med militära simulationer, istället för den mer allmänt kända varianten där fulla företagare och testosterontörstande tolvåringar springer omkring i rökfyllda neonlabyrinter med överdimensionerade västar.

Kitet innehåller, vad jag förstått, kretskort, knappar samt sensorer färdigmonterade på ett huvudband, och är detsamma som herren i den här videon byggt in i diverse skal (bland annat har några Lazer Tag Master Blasters slaktats, som de gamla rävarna i Gävle nog känner igen) - och efter diverse efterforskningar har jag kommit fram till att det verkar vara ett synnerligen prisvärt system. Ett set kostar, med frakt och allt, ungefär lika mycket som endast moderkortet skulle kosta, i ett Milestag-originalsystem. Prisvärt, var ordet.
Vad tänker då den gode doktorn hitta på med sitt enstaka Phenix Tag-kit? Bygga in det i ett häftigt skal, till att börja med! Populärt är ju att bygga supermoderna och ibland rent futuristiska automatkarbiner, men det kan ju avslöjas, för den som inte redan visste det, att er ödmjuke skribent har en lätt fetisch för det lite mer historiska, och tänker således blicka bakåt istället för framåt...

Sedan ska man ju gärna hitta några att spela med också, men det är ett framtida problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar