lördag 28 februari 2015

Komplett samling, tills vidare...

Och så var det den där grejen med att samla på sig kompletta uppsättningar av saker. Det är betydligt lättare när det inte finns mycket utgivet. I nuläget är undertecknad stolt ägare av allt som utgivits av SagaGames till rollspelet Fantasy!.
Som synes rör det sig om spelet självt, två monsterböcker samt ett gäng äventyr och kampanjer. Den som kan sitt Drakar och Demoner känner nog igen titeln Spindelkonungens Pyramid, författad av Anders Fager; nuförtiden mest känd för sina Lovecraftianska skräckutsvävningar i Svenska Kulter och efterföljande böcker. Det rör sig alltså om en nyutgivning anpassad till Fantasy!:s regler. Mörkret vid stigens slut är ett lite större äventyr som kretsar kring en mystisk skog och kringliggande byar, som jag nog ska slänga in mina stackars spelare i vid tillfälle.
Mest udda i samlingen torde vara Ormgudens Dal, som är ett försök att skapa ett svenskt rollspelssupplement mer i linje med gamla Dungeons & Dragons-moduler. Istället för en kampanj med spikade äventyr så rör det sig snarare om en sorts hexcrawl med platser att utforska. Skojiga saker, hur som helst! Det kommer bli en förbannat massa Fantasy!-spel framöver...


Utöver samlarskrytet så måste den gode doktorn få ägna sig åt lite annat skryt också. Under en tid så har jag knåpat på ett eget litet regelsupplement till just Fantasy!, för att i princip konvertera Call of Cthulhu:s regler till Fantasy!. Tomas Arfert på SagaGames tyckte att det lät som en kul grej, och fixade således layout till mitt lilla manuskript och slängde upp det på SagaGames webbplats för nedladdning. Alltid skoj att se ett hobbyprojekt bli lite kvasi-officiellt!
Vad väntar ni på, glid in och tanka hem det för böfvelen!

I övrigt fortgår projektet att knåpa ihop en trave korta äventyr för användning till just Cthulhu! - OSG. Mer om det får ni läsa om framöver. Tills dess säger jag auf Wiedersehen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar