lördag 31 januari 2015

Driftstopp

Som synes har det inte varit mycket aktivitet på bloggen under januari. En närståendes bortgång har inneburit att blogguppdateringar hamnat väldigt långt ned på prioritetslistan, liksom övriga relaterade nördigheter. Det är lite underligt hur saker som tidigare upptagit större delen av ens fritid helt plötsligt bara förvandlas till prylar utan någon betydelse alls. Det här betyder dock absolut inte att undertecknad tänker dra ned på nördigheterna framöver. Jag är i behov av eskapism nu mer än någonsin tidigare, det är bara svårt att inte känna en smak av bitterhet när man vet att man ägnar sig åt den av nödvändighet snarare än för dess egen skull.

Laserprojekten kommer att fortsätta ligga i skymundan även framöver. Lusten att bygga ihop IR-sprutande helvetesmaskiner är i det närmaste obefintlig, vilket gissningsvis hänger ihop med det faktum att jag inte spelat på väldigt länge. Istället läggs det mesta av krutet på bräd- och rollspel, samt ett idogt boksamlande. Faktum är att det snart börjar bli dags för en ny genomgång av Doktor Lasers Bibliotheca Infernalis, då en hel del suspekta volymer tillkommit.

En munter liten oas i den här snustorra, träckstinkande öknen som blev inledningen på 2015 är att rollspelstisdagarna över Roll20 kommit igång på ett bra sätt. Vi har för närvarande övergivit Mutant 2089 och spelar istället Fantasy! Old School Gaming, vars simpla regler passar gruppen som handen i handsken. Reglerna och äventyren är dessutom tämligen oförlåtande, vilket inneburit en uppfriskande omväxling jämfört med Mutant. Som exempel kan nämnas att två av spelarnas karaktärer tvärdog under första äventyret, även om situationen väl kan beskrivas som en smula extrem. Tack vare Fantasy!:s toksnabba upplägg så går det dock på en grisblink att snickra ihop nya hjältar, så det går snabbt för de mindre lyckosamma spelarna att komma igång igen.


Eftersom spelet tycks gå hem hos spelarna så passade jag på att beställa hem lite mer material till det, bland annat nyversionen av det gamla Drakar & Demoner-äventyret Spindelkonungens Pyramid samt kampanjmodulen Ormgudens Dal, som verkar vara utformad som någon sorts Hexcrawl-variant. Det blir hur som helst spännande att se hur det hela ter sig, och hur många hjältar vi hinner avverka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar