söndag 23 mars 2014

Planeringsmöte i laserfabriken

Kugghjulen i den gode doktorns laserlaboratorium har gått på högvarv på sista tiden. Jag lovar och svär. Mängder av hårt och svettigt arbete har försiggått. Jag har absolut inte suttit på min överdimensionerade ändalykt, inmundigat lite för mycket folköl och sprängt syrgastankarna för den lede fi i Rogue Trooper från 2006 (en kärleksförklaring till det här förbisedda pang-pang-spelet samt dess källmaterial kommer att följa så småningom).

Dock har undertecknad kommit igång med några projektplaner så smått inför den förhoppningsvis väldigt laserfyllda sommaren. För det första har jag beslutat vad mitt ultimata skrytbygge ska vara, min laserbaserade dödsstråle, mitt magnum opus. Tidigare var tanken att bygga en pulse rifle från Aliens-filmerna. Det kommer visserligen fortfarande att göras, någon gång framöver, men jag har insett att det finns ett sci fi-gevär som jag hellre vill vifta med på laserfältet – ett gevär jag hade glömt bort, tills det tidigare nämnda spelet påminde mig. Nämligen Gunnar från serien Rogue Trooper.
Han kan prata. Han kan skjuta. Han är ett självmedvetet skjutjärn. Klart man vill ha!

Fler detaljer kommer framöver när jag lyckats lista ut hur jag ska bygga en bra stomme till det, men tanken så här långt är att utgå från en Lazer Tag Team Ops Deluxe, och försöka bygga in alla möjliga häftiga funktioner; bland annat planerar jag en knapp som aktiverar ett läge där bössan skjuter av sig själv när den låst siktet på en fientlig enhet. Jag tänker med andra ord skamlöst stjäla den här tjommens modifikation.
Dessutom tänker jag se om jag kan modifiera högtalarna för att få mer bad-ass bas i ljudet. Givetvis ska jag även försöka bygga till en port för att kunna ansluta externa sensorer också. Om jag lyckas, så har jag även Rogue Trooper-baserade planer för dessa. Just det, jag kollar på dig, Helm...

Utöver detta lyckades jag även snubbla över ett erbjudande på Teknikmagasinet – nämligen feta Super Soakers för under hundralappen. Undertecknad nappade givetvis, eftersom de ser väldigt fräcka ut, och skulle bli ännu fräckare om de innehöll laser. Jag har ju fortfarande en och annan Drone som ligger och väntar på transplantation.
Nu skjuter den vatten. Snart skjuter den LASER!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar