söndag 21 augusti 2016

Ruskigheter i höstmörker

Så här i slutet av augusti blir det alltmer tydligt att slaskhösten är i antågande. Hur trist det än må vara att sommaren drar sina sista, rosslande andetag för i år så innebär dock höstmörkret att stämningen blir helt rätt för att konsumera mängder av skräckkultur. Jag anpassar min kulturkonsumtion, liksom mitt drickande, efter klimatet. Under het och fuktig sommar dricker jag bourbon och kollar på spaghettiwesterns. När höstrusket lägrar sig så går jag över till vindpinad maltwhisky och lyssnar på ljudböcker av H.P. Lovecraft och hans lärljungar.


Dark Adventure Radio Theatre håller fortsatt hög klass på sina radiopjäser. Deras senaste produktion är en tolkning av Lovecrafts kanske mest mundäna verk av kosmisk fasa; The Thing on the doorstep, som kretsar kring äktenskap och identitetsförlust. Även om den givetvis är fylld av hans sedvanligt övernaturliga svarta magi, så är själva temat om ett äktenskap fullt av såväl psykologiskt som magiskt våld, liksom den överhängande rädslan av att förlora sin individualitet i sammanhanget, hans mest vardagligt förankrade berättelse. Dessutom måste jag påstå att The Thing on the Doorstep är den novell där Lovecraft, med en enda mening, lyckas bäst med att sätta tonen och kasta läsaren in i mysteriet redan från början.

"Det är sant att jag har sänt sex kulor genom min bäste väns huvud, och ändå hoppas jag att med denna redogörelse kunna visa att jag inte är hans mördare."

Vem vill inte veta vad som föranledde det!?! Just det.

Vidare utannonserade nyligen DART att man påbörjat produktionen av ännu en helt ny pjäs, The Brotherhood of the Beast, som baseras på supplementet The Fungi from Yuggoth till rollspelet Call of Cthulhu. De har tidigare visat att de är fullt kapabla att skriva fristående pjäser som inte är direkta tolkningar av Lovecrafts verk, så jag ser väldigt mycket fram emot den här.

Höststämningen sparkar även delvis igång min egen kreativa ådra. Även om jag inte lyckats uppbåda orken att själv skriva något, så känner jag ett växande sug att förbereda en kampanj till Call of Cthulhu. Min förhoppning är att kunna hålla lågan uppe och spelleda något långt och läskigt över Roll20, då mitt rollspelande fått ligga i träda under sommaren. Om inte annat så får jag roa mig med Mansions of Madness. Eftersom en helg på det temat är planerad till veckan så roade jag mig med att slänga ihop en liten stämningstrailer med diverse "lånade" bilder från nätet, samt utdrag från en rad olika ljudböcker. Måhända kan den hjälpa någon annan att komma i stämning i höstmörkret.


Andra idéer som snurrar runt kretsar kring att skriva ännu ett mordmysterium. Det börjar bli en vana att lova sig själv att låta bli, för att sedan börja känna suget att knåpa ihop ett halvt övernaturligt mordlajv lagom till nyår. Vi får se hur det går, och om suget håller i sig.

Utöver detta har jag mest roat mig med att bygga schatull till vapensamlingen, såväl till luftpistolerna som de antika svartkrutspjäserna. Således bjuder jag avslutningsvis på några bilder av dessa, med hopp om att de hinner med att luftas någon gång även under hösten!
Smith & Wesson Schofield No. 3 i kolsyreutförande.
Crosman Shiloh, en replika av Remington 1861.

En patronask till diligensbössan, vars ammunitionsförråd fått tillökning.

Det var allt för närvarande, tills nästa gång säger jag auf Wiedersehen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar