torsdag 11 december 2014

Rapport från grytet

Av uppdateringsfrekvensen att döma har den gode doktorn uppenbarligen gått in i någon form av kvasipermanent, whiskystinn vinterdvala. Men även om undertecknad må lukta som ett loppisfyndat kadaver så är jag inte riktigt stendöd än. Små framsteg har gjorts när det gäller regelverket till projektet som tidigare hette Shotguns VS Deadites. Bland annat har ett litet namnbyte genomförts, till det lite mer Lazer Tag-relaterade Shotblasts VS the undead. Det kryllar ju redan av andra Humans VS Zombies-system för Nerf och airsoft och fan och hans moster, så jag tyckte att jag lika gärna kunde förstärka Lazer Tag-profilen på det här lilla projektet. Just nu står det dock tämligen stilla, men idéer och koncept ligger och puttrar i perkulatorn.

Just gällande Lazer Tag så har det för övrigt börjat hända en del spännande saker i modding-communityn igen internationellt sett, vilket är förbannat kul för min del eftersom det inte händer mycket på hemmaplan. LazerSwarm-systemet har fått en del uppdateringar, och Riley verkar fortsätta stadigt framåt med det. Borta på LT-MMO (tjommen som även ligger bakom Zombie-sensorerna) meddelas att man fått förstärkning på Nomad-projektet, som verkar vara en riktigt tokhäftig portabel hosting-station. Utöver det så skvallrar Bazookafied på sin blogg att ett DIY-kit för att bygga vapentillbehör för Phoenix LTX snart kanske blir tillgängligt, vilket är riktigt spännande eftersom Hasbro tyvärr bara släppte ett; Shotblast-tillbehöret som förvandlar pistolen till ett pumphagelgevär. Kitet som är på gång kommer istället att förvandla pistolen till ett automatgevär - men folk som kan programmera kan säkert hitta på egna roligheter. Tuffa grejor.

Det är också spännande att följa Skirmos-utvecklarna. Systemet verkar skeppas ut i början på nästa år, och undertecknad är fortfarande rejält sugen på att komma över ett par enheter. Laser Tag-gevär med möjlighet för spelare att själva programmera och ladda upp egna speltyper, det bådar riktigt gott!

Utöver att sitta och passivt följa bloggar så har er ödmjuke skribent fullt upp med att banka huvudet i väggen för att försöka skriva ett eget, ockult murder mystery dinner party. Fast utan dinner och med mer party. Dödlinjen närmar sig med stormsteg, och de interna svordomarna haglar tätt.Ett annat litet projekt som pågår består i lite klassiskt, spontant världsskapande för nördiga rollspel över Roll20. Det rör sig om att försöka knåpa ihop ett klassiskt hexcrawl för det svenska, höftskynkefyllda fantasy-rollspelet Fantasy! som osar sword & sorcery och dödlig dungeon-delving.Nu vet ni att jag lever, så ingen behöver ringa dödgrävaren riktigt än. Auf Wiedersehen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar