fredag 26 december 2014

Plastcowboys, kemikalier och ett mustigt mord

Det har rått radiotystnad på bloggen under rätt lång tid nu, vilket till största delen beror på att den lilla aktivitet som pågått knappt har varit värd att skriva om. Inga djupdykningar ned i datorspelsträsket, inga stenhårda lasermatcher och inga vansinniga dödsstjärneprojekt. Men för att bevisa att den gode doktorn inte bara flutit omkring i stiltje så kan jag ju meddela att jag anförskaffat och medelst sjukliga mängder superlim byggt ihop ett färdigt exemplar av brädspelet Shadows of Brimstone. Dock har jag inte hunnit spela än, men jag har inga som helst tvivel om att det kommer bli roligt. Spelet är ju trots allt resultatet av en korsbefruktning mellan Warhammer Quest, H.P. Lovecraft och valfri Clint Eastwood-western. Vad kan gå fel?
Ett spel som jag däremot hunnit smygprova tillsammans med det vanliga gänget är rollspelet Fantasy! som vi nu börjat spela över den fantastiska tjänsten Roll20. Hittills har vi mest bara provat på, klämt och känt lite på reglerna och latjat runt i vanlig ordning, men det hela verkar mycket lovande. Jag har börjat konstruera en mer eller mindre slumpmässig värld för spelarna att härja omkring i, och som jag tror kommer vara lättare att spontanspela i jämfört med den pågående Mutant-kampanjen. Jag ser fram emot att skicka ned de stackars spelarna i många djupa, fuktiga, orch-infekterade grottor framöver.
Något annat som tagit upp tid, utöver den ytterst tidskrävande aktiviteten att dricka sprit och plöja TV-serier av varierande kvalitet, är att förbereda inför nyårsafton. Undertecknad ansåg nämligen vid en tidpunkt att det vore en skojig idé att ha en tema-fest. Närmare bestämt 1920-tals mysterietema. Med andra ord var tanken att dra ihop ett gäng likasinnade nördar och traggla sig igenom ett klassiskt murder mystery dinner party. Fast eftersom undertecknad har en förmåga att överskatta sin egen förmåga och underskatta den mängd arbetsinsats som krävs, så ansåg jag ju att det vore roligast om jag skrev mysteriet själv. Dålig idé, men nu är det gjort.
 
Således sitter jag nu med ett halvtaskigt mordmysterium med ockult tema i 1920-talsmiljö, och räknar minuterna tills det är dags att köra. Det kan krascha totalt, det kan bli succé, och det kan bli något man glömmer bort innan man ens börjat eftersom ofantliga mängder alkohol kommer vara inblandat. Hur som helst så är är det åtminstone ett färdigställt projekt, och det är ju något att vara någorlunda nöjd över. I synnerhet efter så pass lång tid av ren passivitet. En uppdatering om slutresultatet följer efter nyår, tills dess säger jag auf Wiedersehen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar