onsdag 1 oktober 2014

Nytillskott till biblioteket

Seså! Den gode doktorn har återigen botaniserat hos sin lokale boknasare, och gjort några litterära storfynd. Visserligen ingenting med riktigt samma nivå av kvalitet och god smak som Ryska erotiska folksagor, men likväl några halvsuspekta luntor fyllda med antropologiska djupdykningar. Bland annat står att finna en svensk reseskildring till Haiti, vilket borgar för åtminstone några gravt rasistiskt präglade skildringar av voodoo-kulterna.
Spöksyn och verklighet tycks vara någon sorts närstudie av några svenska spöklegender, vilket säkert är matnyttigt för den paranormalt sinnade. Titeln Västgötsk forntro och folktro bör väl tala för sig själv i sammanhanget. Undertecknad passade även på att impulsköpa ett par böcker skrivna av, respektive till, Dag Strömbäck - en för mig tills nu helt okänd folklivsforskare och religionshistoriker. Anledningen till impulsköpet är att författaren i fråga är uppvuxen i Alfta, hålornas håla, och hembygd för en viss laserdoktor. Det lär nog vara några intressanta texter att plöja igenom. Förutsatt att jag hinner läsa färdigt Senantik mysteriereligion och nordisk runmagi under min livstid.

2 kommentarer:

 1. Men du, låter inte helt fel, trots att vi ägnade den mesta tiden år de ryska folksagorna senast så är ju folktro aldrig fel.
  Själv har jag ju en nylanserad bok om svenska folksagor, men jag har även Metelpadberättar. Två böcker från 80 med dikter, sant, hänt och upplevt och ALLT är skrivet på dialekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppla! Den där som var skriven på dialekt låter ju synnerligen intressant, måste få kika i den någon gång!

   Radera