onsdag 13 augusti 2014

Das Reich är förenat, det andra alltså, kanske det första, inte det tredje

Bara för att byta fokus från en vrålnördig aktivitet till en annan, så ägnar undertecknad dagens inlägg åt att skryta om sitt brädspelssamlande. Det hela gäller ett spel som nämnts tidigare, nämligen det ypperligt yppiga Tannhäuser! I dag anlände nämligen den sista pusselbiten i en av spelets stridande sidor, och den tyska styrkan är således komplett!

Utöver de fem originalfigurerna har nu bland annat ett set med extra standardtrupper såväl som den monstruösa kolossen Frankenstahl tillagts. Den som vill erövra världen till kaiserns ära har nu alltså stor valfrihet i hur vederbörande vill utforma sitt ockulta, tyska stormangrepp.


För undertecknad är det både ett plus och ett minus att Fantasy Flight Games inte längre tillverkar något nytt material till Tannhäuser. Jag är fullkomligt förälskad i konceptet, med en spelvärld där första världskriget inte tagit slut, och där tyskarna utnyttjar demoniska makter, samtidigt som unionen tar hjälp av utomjordisk teknologi. Det osar Hellboy och Indiana Jones lång väg. Samtidigt som det är synd att inga fler expansioner kommer, så innebär det ju att er samlande idiot till skribent de facto har möjligheten att få ett komplett spel, och är nu en rätt god bit på väg.
Nästa steg är att få Union-sidan komplett, och där saknas mig veterligen bara en figur. Innebär det att jag då är färdig? Så fan heller. Det finns ju två till fraktioner, fler legoknektar, samt ett gäng extra spelplaner också. Vad ett helt komplett Tannhäuser i sin tur innebär, är ju dock att undertecknad måste stå värd för en helg helt vigd åt en fet turnering.

1 kommentar:

  1. Men hur sugen blev man inte nu på att spela dååå?! Saknar boomstick-killen! //Denninger

    SvaraRadera