tisdag 10 december 2013

Laser är huvudsaken

Seså! Nu har doktorn varit i farten igen! Jag har just knåpat ihop en första fungerande prototyp för externa sensorer för Lazer Tag Team Ops.
De två sensorerna är monterade på ett kardborreband, där den främre av dem går att flytta omkring längs bandet efter behag, för att kunna justera dess position. En sensor framåt och en bakåt, är tanken. Detta innebär främst att man nu kan träffa folk bakifrån, vilket brukar vara ett problem eftersom vapnets sensorer vanligtvis skyms av kroppen då. Dessutom innebär det att spelaren nu verkligen måste hålla sig i skydd om denne inte vill bli träffad, det räcker inte med att bara dölja vapnet bakom närmsta stubbe. Det innebär alltså en risk för spelaren att bli träffad så fort denne väljer att kika fram bakom hörnet eller trädet för att spana in läget. Vapnets sensorer fungerar givetvis fortfarande, så det bör rimligtvis vara möjligt att träffa spelaren även från sidorna i de flesta situationer tack vare detta. Att skjuta blint innebär givetvis även det fortfarande en avsevärd risk...
För att kunna koppla in sensorn krävs några enkla modifikationer till vapnet, som för närvarande går att göra på modellerna Tag Master Blaster och Drone, eftersom dessa har funktionen inbyggd redan från början, men kopplade till ett olämpligt uttag. Detta uttag har jag bytt ut mot det mer lättillgängliga RJ12-jacket. Vad jag förstått går denna modifikation även att lägga till på modellerna Deluxe och Phoenix LTX, men det kräver att man löder fast några sladdar själv.
Just nu sitter sensorerna öppet, men jag ska försöka montera fast någon form av genomskinlig, skyddande plastkupol. Utöver det  så återstår enbart att fälttesta den jäkeln. Och kanske att skaffa en längre telefonsladd, eftersom en 2-meterskabel var lite väl kort när den drog ihop sig.
En detalj som jag är särdeles nöjd över är att den första sensorn är monterad på ett RJ12-jack, och inte direkt till själva relefonkabeln. Det innebär att man kan byta ut själva kabeln efter eget behag och behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar