måndag 4 juli 2016

Cowboy Airgun Shooting - Accessorize, accessorize, accessorizeMitt vilda västern-nörderi fortsätter, nu dessutom påeggat av diverse bokfynd i samarbete med SVT. Just när det gäller skjutjärnen betraktar jag mig som färdig, då jag har ett gäng kolsyredrivna sexskjutare, en bygelrepeter samt hagelbrakare att förfoga över nu. Fokus har därmed legat på att hitta något passande att bära dessa i. För att tala klarspråk har jag alltså letat efter hölster och revolverbälten som inte kostat skjortan, samtidigt som de tilltalat min smak och personlighet. Efter många om och men beslutade jag mig för att köra på en sammansättning som är klassiskt och egen på samma gång. Dubbla kavallerihölster. Just det, sådana där avlånga hölster med stängd överdel, avsedda för gamla Colt- och Remingtonrevolvrar.

Två hölster, patronväska samt patronbälte för Umarexrevolvern.
Varför då denna sammansättning? Den är tämligen opraktisk, inte lika bekväm som ett par lågt sittande Hollywood-buscadero-hölster, och skjutjärnen är knepiga att få bra grepp om eftersom de sitter så djupt nere i hölstren. Två skäl. Ett, hölstren var billiga. Två, det är spexigt. Plus att de ju passar ypperligt för slaglåsrevolvrar, vilket de ju egentligen är avsedda för, om jag nu skulle få för mig att ge mig in i hela western-rendezvouz-grejen.


Jag passade på att montera dit patronbältet med Umarex-patroner, även om bara en av revolvrarna utnyttjar dessa. Känner jag mig själv rätt kommer jag säkerligen skaffa en till sådan vid tillfälle. Om inte annat så i airsoft-utförande, bara för att kunna köra dueller mot kamrater under mer omdömeslösa ögonblick.

Den större patronväskan, som jag hade liggandes sedan tidigare, visade sig passa utmärkt för patronerna till hagelbössan. Det enda kruxet var att jag fick göra ett extra hål i flärpen som man använder för att stänga luckan, eftersom patronerna var en smula för långa.

Jag passade även på att göra ett par extra hål i hölsterluckornas flärpar. På det viset kan jag tillfälligt vika tillbaks locken och fästa dem runt hölstren för att kunna hålla dem öppna. Inte helt bekvämt, men praktiskt om man behöver kunna komma åt revolvrarna snabbare utan att pilla med locken.


Så! Nu är jag redo för sommarens kolsyredrivna dumheter! Jag har hittat några tämligen billiga skjutmål i stål, och funderar på om jag ska roffa åt mig ett gäng för att kunna sätta ihop en hyffsat modulär Cowboy Action Shooting-bana med trevliga utmaningar. Förhoppningsvis kommer jag ha möjlighet att slänga upp en liten video med westernskytte framöver. Tills nästa gång säger jag auf Wiedersehen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar