onsdag 21 oktober 2015

Doktor Laser - Re-animatör

Undertecknad insåg just att bloggen har stått knäpptyst i över en månads tid. Framför allt beror det på att undertecknad haft fullt upp med att flytta till en ny lägenhet, med påföljande utmattning som konsekvens. På ytan har inte mycket hänt; ett antal suspekta svartkonstböcker och liknande parafernalia är på ingång till samlingen. Rollspelstisdagarna fortsätter i vanlig ordning, men den gode doktorn har lämnat över spelledarfacklan, vilket har inneburit en avsevärd lättnad då det lett till att jag kan ägna veckokvällarna åt att nöjesläsa och fingra runt i chipsskålen snarare än att spåna äventyrsidéer. Det vill säga ren avkoppling istället för ångestladdad idédiarré. Detta till trots planerar jag att göra ett smärre inhopp och spelleda ett Call of Cthulhu-äventyr omkring Halloween. Det vore ju fel att inte spela skräckrollspel på fyllan nu när höstmörkret blitzkriegat sönder sommarens sista spillror för gott.

Det är dock slut på sötebrödsdagarna! Den gode doktorn, samt dåren som inte visste bättre än att ta emot spelledarstafettpinnen har enväldigt beslutat att köra en upprepning på förra årets nyårsfirande: Det vill säga grandios storfylla, obekväma kostymer och mordmysterier. Årets tema är steampunk, så vi förväntar oss spektakulära utstyrslar och sedvanligt överspelande från alla inblandade. Vidare är planen att integrera mysteriet med luftvapenskytte, då en tidigare tillställning som involverade mängder av kolsyredrivna handkanoner visade sig bli en smärre succé.


Dessa små skyttesekvenser kommer att kunna leda till bonusledtrådar och dylika roligheter i själva mysteriet, men det återstår att se hur det går. Hur som helst så är det en så god ursäkt som någon att rota omkring bland gamla suspekta luftpistoler. En fullständig rapport lär följa efter att spektaklet är över och undertecknad lärt sig skriva på tangentbord igen.

Så det är mycket på gång nu, trots radiotystnad på bloggen. CoC-äventyr ska pluggas in. Mordmysterier ska struktureras upp och rekvisita ska produceras. Dessutom måste jag ju givetvis svänga ihop en spexig kostym åt mig själv. Som tur är har jag redan fått tag i de flesta grundbultarna till den, så det är mest det fruktade finliret kvar. Utan att avslöja för mycket kan jag nämna att det blir väldigt ... Preussiskt.

Tills nästa gång säger jag auf Wiedersehen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar